vineri, 28 noiembrie 2008

Supa cu naut,rosii si secara




Secara contine fibre si proteine naturale mai mult ca graul.Pt. un gust mai intens,foloseste boia afumata,in loc de una dulce.

Ingrediente pt.4 portii(ies 6 cani):

1 cana secara alba/alac(Triticum spelta)
2 Linguri ulei masline
1 ceapa medie,tocata
1 morcov,taiat pe lungime,taiat buc de 1 cm
1 tija telina,tocata
4 catei usturoi,tocati
sare si piper
2 frunze dafin
2 lingurite chimen macinat
1/8 lingurita sofran(optional)
4 cani supa pui,de casa/conserva
1 cutie(406 g)rosii taiate
1 cutie(420 g)naut,scurs si clatit
1/4 frunze patrunjel,pt garnisit

Pregatire:

1.Asezi secara intr-un bol,o acoperi cu apa rece.Lasi la inmuiat 1 ora,scurgi.
2.In oala de 5 l,incalzesti uleiul peste mediu.Adaugi ceapa,morcovul,telina si usturoiul.Asezonezi cu sare,piper si gatesti 5 min.Adaugi dafinul,paprika,chimen,sofran,secara,supa si 1 cana apa.Aduci la fiert,reduci la mic si fierbi 30 min/pana secara e moale.
3.Adaugi rosiile si nautul si gatesti 20 min,sa se dezvolte aroma.Scoti dafinul,presari patrunjel inainte de servit.

Reteta si info nutritional aici:

Chickpea, Tomato, and Spelt Soup

http://www.wholeliving.com/recipe/chickpea-tomato-spelt-soup?rsc=also_try

Niciun comentariu: