duminică, 23 noiembrie 2008

Paneer Biryani/orez cu telemea



O data ce o incerci va ramane reteta preferata.Cea mai buna aroma o ai daca gatesti la foc mic.

Ingrediente:

2 cani orez Basmati
500 g telemea(cottage cheese),taiata cuburi de 2,5 cm si prajita pana se rumeneste pe toate partile
2 cani ceapa fin tocata
2 cani rosii coapte,tocate
1 lingurita ardei chilii verzi
1 Lingura ghimbir,tocat
1 Lingura usturoi,tocat
1 lingurita pudra chilii rosu
1 Lingura pudra coriandru
1 lingurita pudra chimen
1 lingurita Garam Masala


sare,dupa gust
un praf sofran,amestecat cu 2 Linguri apa calda
7-8 boabe piper negru
7-8 cuisoare
2-3 frunze dafin
1 bat scortisoara
1 lingurita seminte chimen
frunze coriandru pt garnisit
felii ou fiert tare,pt garnisit,optional


Pregatire:


1.Fierbi orazul,lasi deoparte.(folosesti 2-3 cani apa pt a gati 2 cani orez,sa nu fie in totalitate gatit,altfel mancarea e un terci)
2.Incalzesti uleiul si pui semintele chimen.Adaugi ceapa,usturoiul,ghimbirul si ardeiul chili verde,le prajesti la foc mediu-mic,pana incep sa se rumeneasca putin.Adaugi scortisoara,dafin,piper si cuisoare si le gatesti cca 2 min.
3.Adaugi rosiile,sare,pudra chilii,pudra coriandru,Garam Masala si pudra chimen.Continui sa gatesti la foc mediu,pana incep sa se usuce,si sa sara afara din ulei.Adaugi bucatile branza,lasi 5-6 min,pana formeaza un sos gros.
4.Intr-o tigaie adanca antiaderenta,pui un strat de sos de branza,fara brana.Addaugi un strat orez,deasupra pui bucatile de branza,pui alternativ straturi de sos,orez ,bucati branza,pana tremini desupra cu orez.
5.Pui sofranul dizolvat in apa deasupra orezului.
6.Acoperi si gatesti 15 min la foc mic,fara sa amesteci.Garnisesti cu frunze coriandru proaspete si oua fierte tari-optional.
Servesti cald cu Raita si Chutney cu menta si coriandru.


Reteta aici:

Paneer Biryani

http://www.hookedonheat.com/2006/06/12/a-culinary-journey-andhra-pradesh-india/



Pt Raita-vezi reteta
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/11/raita.html
Pt Chutney cu menta si coriandru-vezi reteta
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/11/chutney-cu-menta-si-coriandru.html

Niciun comentariu: