joi, 20 noiembrie 2008
Purcelusi
Ies cca 20 purcelusi.
Ingrediente:
Pt aluat:
400 g faina obisnuita
1 plic drojdie uscata instant
1 ou
2 dcl(196 g) iaurt simplu
1 dcl(98 g) lapte cald
un praf sare
Pt aluatul foitaj
150 g faina
100 g margarina(nesarata)
un praf sare
Umplutura:
Ce-ti place mai mult:branza(Gouda),sos rosii pt pizza,oregano,sau orice vrei.
Pt uns:
albus folosit pt lipit
galbenus si putin lapte folosit pt uns
Pregatire:
Intai faci primul aluat,amesteci toate ingredientele,lasi sa creasca in loc cald.Intre timp faci aluatul pt foitaj din lotul 2 de ingrediente,apoi il amesteci in aluatul crescut,il lucrezi bine pe o suprafata infainata.Intinzi aluatul si tai cercuri de cca 8,5 cm in diametru,sau de marimea dorita.Lasi putin aluat pt urechi si nas.
Faci umplutura cu branza,sos rosii/de pizza si oregano.Poti fi creativa si sa folosesti diferite tipuri de ingrediente,pt a o personaliza. Poti adauga sunca/salam sau legume.
Asezi 1/2 din cercuri in tava cu hartie,ungi marginile cu albus.Pui putina umplutura in mijloc,acoperi cu alta 1/2 de cerc,presezi marginile pt a te asigura ca nu iese nimic in timpul coacerii.
Restul de aluat il folosesti pt a face cercuri mai mici pt nas,pt urechi le tai in sferturi.Folosesti albusul ca adaziv pt a lipi nasul si urechile.Pt ochi si nari folosesti o scobitoare pt a face linii(la nas) si apoi in interior(la ochi) pui piper sau ceva similar.
Acum ca ai purcelusii,lasa-I sa creasca din nou,apoi ii ungi cu galbenusul amestecat cu putin lapte.
Dai la cuptor 20-25 min la 196-207*C.
Reteta aici:
This little piggy...
http://cafechocolada.blogspot.com/2008/02/this-little-piggy.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu