vineri, 28 noiembrie 2008

Chiftele cu ardei/ Gateaux Piments



Ingrediente:

300 g mazare uscata galbena/linte
2 cepe(esalote)
1 lingurita pasta usturoi
5 ardei verzi/rosii chilii/mai mult sau mai putin dupa gust
50 g frunze coriandru
50 g ceapa verde
1 lingurita chimen pudra
ulei sare dupa gust

Pregatire:

1.Inmoi mazarea peste noapte(cel putin 5 ore).
2.Scurgi si o macini fin.
3.Toci cepele(esalote)
4.Feliezi ardeii.
5.Tai coriandrul si ceapa verde,fin.
6.Amesteci toate.
7.Faci bile mici din amestec.


Coacere:

1.Incalzesti uleiul la foc mediu,in tigaie.
2.Pui bilele,le intorci sa capete o culoare uniforma.
3.Odata ce sunt maro-aurii sunt gata.
4.Nota:Daca se rumenesc prea repede inseamna ca uleiul e prea cald.Reduci focul,altfel raman nefacute in interior.
5.Le scoti pe hartie absorbanta.

Servire:

Le mananci calde.
Servesti cu chutney de rosii/salsa.
Le strivesti/presezi si le servesti in sandwich cu unt.

Alte posibilitati:


In timpul pregatirii la pasul 6,poti adauga pudra chilii,pt extra aroma.
Cand sunt gata le poti cufunda in sos de curry pt 30 min si servi calde cu orez.
Le poti cufunda in sos rougail(sos cu carnati afumati,rosii,ceapa,curcuma,ghimbir,piper)



Reteta aici:

Chilli Fritters | Gateaux Piments

http://www.flickr.com/photos/abeeluck/2626154132/in/set-72157606061234266/

Niciun comentariu: