duminică, 16 noiembrie 2008

Crema de lapte aromata




Ingrediente:

1/2 Litru+1/8 Litru lapte
30 g amidon porumb
100 g smantana grasa(heavy cream)
5-7 Linguri frunze ceai negru de buna calitate
2 bete scortisoara
4 pastai cardamom,usor zdrobite
10 boabe piper negru,usor zdrobite
3-4 cuisoare
1/2 lingurita seminte fenicul
2 Linguri zahar brun
pudra cacao

Pregatire:

Intr-o cratita aduci la fiert 1/2 litru lapte,reduci focul pui frunzele ceai,zahar,scortisoara,cardamom,piperul,cuisoarele si semintele de fenicul/chimen dulce.Lasi sa fiarba cca 1 min.
Lasi 30 min,strecori,torni inapoi in cratita si aduci la fiert.
In acelasi timp,pui 3-4 linguri apa si amidonul,il dizolvi il torni in cratita,amesteci pana se ingroasa.Mai amesteci cca 1-2 min,pana obtii consistenta de budinca cremoasa.
Iei de pe foc,lasi sa se raceasca,amesteci ocazional.
Bati smantana tare,apoi o incorporezi usor in budinca.Imparti in 4 pahare inalte,dai la frigider sa se raceasca 1-2 ore.
Inainte se servit,incalzesti 1/8 lapte si-l bati cu mixerul pana obtii o spuma.Pui o lingura spuma in fiecare pahar,presari cacao.
Servesti cu biscuiti migdale,pt a avea desertul perfect.

Reteta aici:

Spiced Chai Latte Cream

http://whatsforlunchhoney.blogspot.com/

Niciun comentariu: