miercuri, 19 noiembrie 2008

Prajitura Lydia



Ingrediente:

907 g faina paine
7 g drojdie uscata
226 g zahar
113 g unt
2 oua
1/2 cana apa calda
1 cana apa /cat e nevoie
14 g scortisoara
1 Lingura apa trandafiri/extract lamaie
1/1/2 lingurita sare
1 galbenus pt decorat


Pregatire:

Dizolvi drojdia in apa calda,lasi deoparte.Freci crema untul cu zaharul,pui ouale,aromele,amesteci bine.Cerni faina cu scortisoara si sarea.Adaugi amestecul de faina in amestecul de unt,apoi torni apa cu drojdie,restul de apa,framanti,sa obtii un aluat moale.
Lasi aluatul la crescut in bol uns cu unt,acoperit,pana se dubleaza.
Preancalzesti cuptorul la 175*C.
Pui aluatul in forma de 20 cm diametru,unsa generos cu unt.Ungi deasupra cu galbenusul amestecat cu 1 lingura apa si faci un model (de diamant) cu un cutit ascutit.
Lasi sa creasca acoperit.Dai la cuptor cca 40 min si lasi sa se raceasca pe gratar.


Reteta aici:

Lydia M. Child’s Loaf Cake

http://bakinghistory.wordpress.com/2008/02/11/lydia-m-childs-loaf-cake/

Niciun comentariu: