duminică, 30 noiembrie 2008

Supa cu paine si coriandru



Ingrediente:

1 cana fasole uscata alba
2 Linguri ulei masline
2 cani praz(3 buc)
6 catei usturoi mari
8 cani supa pui/legume
2 cani coriandru(ai putea incerca cu patrunjel,dar folosesti mai putin de 2 cani)
o legatura mare de frunze sfecla(chard),fara tulpini,taiata grosolan(cca 4 cani)
o bucata bagheta/alta paine
4 oua
otet
sare si piper,dupa gust

Pregatire:

Fierbi fasolea in apa cu un catel usturoi,pana e moale.Scurgi si o lasi deoparte.Poti folosi din conserva.
Tai prazul pe 1/2 in lungime si apoi felii de 1cm.
Il sotezi in ulei masline pana se inmoaie.Adaugi 3 catei usturoi,tocati/striviti(prin presa).Continui sa sotezi pana usturoiul e moale,dar nu maro,micsorezi focul dupa cum e necesar.Adaugi 4 cani supa si fierbi la foc mic.
Adaugi fasolea si continui sa fierbi.
Pui coriandrul in blender cu 2 cani supa pastrate.Daca nu ai poti folosi un mojar/piulita,sa obtii o pasta omogena.Faci acest lucru mai tarziu,pt a pastra culoarea verde a coriandrului,incepe repede sa se inchida la culoare,si dupa amestecare la fel.
Intr-o oala mica aduci la fiert otetul ,cca 1 lingurita pt o cana apa.Lasi oul sa alunece cu grija,pana se stabilizeaza galbenusul,repeti cu restul.Scurgi si lasi deoparte.
Adaugi fr.sfecla in supa amesteci pana se oparesc,adaugi si amestecul de coriandru(din blender),asezonezi cu sare,piper.
Prajesti painea,o freci cu usturoiul ramas.Pe o singura parte/ambele,cum doresti.Asezi painea pe fundul bolului,pui un polonic de supa apoi oul fiert.


Reteta aici:

Cilantro Bread Soup

http://teaandcookies.blogspot.com/2007/06/cilantro-bread-soup-acorda-high-risk.html

Niciun comentariu: