duminică, 30 noiembrie 2008
Supa rece de sparanghel
Ingrediente pt 4 portii:
450 g sparanghel,fara partea lemnoasa
2 cani supa pui1/2 ceapa,taiata in sfert
226 g sparanghel,cu partea lemnoasa,taiat buc 2,5 cm
1 praz mediu,partea alba,tocata
1 Lingura unt
1/4 lamaie,sucul
1 Lingura cimbru tocat-optional
1/2 lapte batut
1/4 lingurita piper alb
sare,dupa gust
Pregatire:
1.Pui sparanghelul,ceapa si supa in oala,la foc viguros,fierbi 1 ora.Scoti legumele,le arunci.
2.Topesti untul la foc mediu,pui prazul si-l sotezi sa fie translucid.
3.Pui supa de baza iar pe foc,mediu,adaugi prazul,aduci la fiert si fierbi la foc mic.
4.Adaugi sparanghelul(450g),il gatesti cca 5 min,pana e facut.Iei de pe foc adaugi cimbrul,piperul si sarea.Lasi la racit.
5.Pui supa in blender,pasezi,adaugi laptele batut,ajustezi asezonarea.
6.Refrigerezi cca 4 ore inainte de servit.
Variante: poti inlocui laptele batut cu smantana grasa,scoti cimbrul si piperul alb si adaugi o lingurita curry.
Reteta aici:
Cold Asparagus Soup
http://cookingfortwo.about.com/od/soupssaladssandwiches/r/asparagussoup.htm
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu