sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Prajitura cu iaurt si cirese



Ingrediente:

3 oua
1 cana iaurt simplu
3 cani faina obisnuita
1 3/4 cana zahar
1/2 cana ulei
2 Linguri zahar pudra
2 Linguri praf copt
cca 2 cani cirese( nu mai multe,ca se lasa si nu se coace uniform)poti folosi congelate-le dezgheti intai

Pregatire:

Pregatesti dinainte toate ingredientele,le masori si le pui in boluri separate.Folosesti o tava de 22/33 cm.Preancalzesti cuptorul la 201*C.
Pui praful copt in faina amesteci bine,te asiguri ca s-a incorporat.
Pui ciresele in alt bol,adaugi 2 linguri faina,le amesteci sa se acopere cu faina,e f. important.
Cu mixerul de mana amesteci ouale,zaharul,vanilia.Apoi adaugi iaurtul si uleiul si amesteci bine.Treptat adaugi faina amestecata cu praful copt,si amesteci bine din nou.Acum ai baza;de grosime medie,un fel de aluat de briosa.Adaugi ciresele si le amesteci delicat.Coci cca 30-40 min,pana scobitoarea inserata in centru iese curata si prajitura e aurie.Presari cu zahar pudra.

Sfat:

Nu a incercat,dar e sigura ca prajitura poate fi facuta si in forme de briose,numai ca in acest caz ciresele trebuie puse individual in fiecare forma,deasemenea le treci(ciresele) prin faina.


Reteta aici:

Moist Yogurt Cake With Tart Cherries
http://cafechocolada.blogspot.com/2008/11/moist-yogurt-cake-with-tart-cherries.html

Niciun comentariu: