vineri, 28 noiembrie 2008

Friptura cu garnitura cartofi si mazare



Ingrediente pt 6 portii:

Pt cartofi:

6 cartofi mari cu coaja subtire
1 lingurita unt
1/4 cana lapte

Pt Pui:

1 cana lapte 1%
1 cana faina
1/2 lingurita condimente
1/2 lingurita piper
unt
900 g antricot/cotlet vita/vitel(batuta sa se inmoaie/ Tenderized)
hartie cerata

Mazare:

4 cani mazare fina,congelata


Pregatire:

Pt cartofi:

1.Speli cartofii,ii tai pe 1/2 si-i pui la fiert cu apa rece.Cand incepe sa fiarba reduci focul la mediu.
2.Lasi 15 min sau pana cand intepi cu un cutit,intra f. usor.

3.Ungi o tigaie antiaderenta mare,dai la foc mediu-mare.
4.Treci carnea in faina,apoi in lapte,apoi in faina si o pui in tigaia fierbinte.
5.Nu te juca cu friptura,las-o sa se rumeneasca complet apoi o ungi cu unt,o intorci.


Mazarea:
1.Speli mazarea in strecuratoare.O pui la microunde,acoperi si o fierbi la putere mare,4 min,lasi deoparte.
2.Cand totul este gate,reancalzesti suplimentar mazarea 2 min.

Reteta aici:

Chicken-Fried Steak with Smashed Potatoes and Peas

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8151

Niciun comentariu: