vineri, 21 noiembrie 2008

Krempita-felii cu vanilie/cremsnit



Ingrediente:

2 foi aluat patiserie/foitaj
1,5 litri(6 1/3 cani )lapte
150 g amidon porumb
9 g fiecare plic, zahar vanilat(3 PLICURI)
8 galbenusuri
200 g zahar
226 g smantana de frisca

Pregatire:

Lasi aluatul sa se dezghete,il intinzi pe suprafata infainata usor,si-l coci dupa instructiuni(in tava pt rulada).Lasi sa se raceasca ,apoi il tai cu un cutit ascutit in functie de marimea tavii.Am folosit 22/33 cm.Dupa ce tai o foaie dupa tava,tai o foaie in patrate (a facut 12) care va fi pusa deasupra(peste crema).


Crema:

Amesteci galbenusurile cu zaharul,pana se umfla.Adugi o cana lapte,amidonul,amesteci bine. Pui laptele ramas si zaharul vanilat,sa fiarba si cand incepe sa fiarba,incet il pui in amestecul de oua,amesteci constant cam 1 min,sa se ingroasa.Transferi intr-un bol mare si lasi sa se raceasca complet.Cand e rece,adaugi frisca.
Acum pui foaia pe fundul tavii,intinzi umplutura,Aranjezi foaia taiata deasupra.Refrigerezi cateva ore inainte sa servesti.Presari zahar pudra.(in loc sa incepi cu foitajul,poti pune frisca si asa mai departe)

Reteta aici:

Vanilla slice - Krempita

http://cafechocolada.blogspot.com/2008/11/vanilla-slice-krempita.html

Niciun comentariu: