duminică, 23 noiembrie 2008

Porc cu garnituri



Ingrediente:

10 cotlete porc,frecate cu Mix Condimente Berbere-vezi mai jos
tocana mere si fenicul-vezi jos
piure telina-vezi jos
aioli cu gutui-vezi jos
vinegreta lamaie-vezi jos


Pregatire:

Freci carnea cu Mix Condimente Berbere-vezi mai jos,sare de mare si pier.Sigilezi carnea,sa fie aurie la exterior,dai la cuptor la foc moderat 15 min,scoti si lasi cel putin 10 min la odihna.
Pe platou asezi salata si piureul de telina,peste el(piure) pui carnea,peste sosul aioli cu gutuie,presari vinegreta lamaie peste cotlet si servesti.


Tocana mere si fenicul

Ingrediente:


300 g varza creata(savoy cabbage)
300 g bulbi fenicul baby
100 g ceapa rosie
1/2 legatura coriandru proaspat
1 Lingura otet-de vin Xeres
piper alb
sare de mare
carne de porc cu sorici,coapta 45 min la 180*C.
2 mere coja verde/granny smith
3 ardei rosii(ochi de pasare),taiati julien

Pregatire:

Razi cat mai fin posibil varza,feniculul si ceapa rosie.Rupi frunzele de pe tija coriandrului si le pastrezi pt salata.
Feliezi merele cu coaja/julien.Amesteci toate ingred. asezonezi cu sare,piper.
Adaugi otetul,rupi bucatele mici carnea,adaugi sucul lamaie,verifici asezonarea.
Lasi deoparte.

Piureul telina

5 bulbi telina
6-8 Linguri smantana(creme fraiche)

Tai telina sferturi,o fierbi la abur cu 2 jumatati lamaie(sa nu se oxideze),cca 45 min/pana se inmoaie.Pui in robot su piper alb si sare,o pasezi,adaugi smantana.


Aioli cu gutui

Ingrediente:

250 g pasta gutui
1 catel usturoi ras
75 ml ulei masline
75 ml ulei struguri
suc lamaie dupa gust
sare de mare si piper negru pisat


Pregatire:

Se face ca sosul aioli.
Pisezi usturoiul cu sare sa ai o pasta fina.Transferi in robot adaugi sucul lamaie,apoi pasta gutui,apoi incet uleiul,sa obtii o pasta,potrivesti gustul,daca e nevoie adaugi lamaie.


Vinegreta lamaie:

Ingrediente:

500 ml suc lamaie
750 ml ulei masline
750 ml ulei struguri
sare de mare
piper negru,proaspat

Combini si asezonezi dupa gust.

Mix Condimente Berbere:

2 lingurite seminte/pudra chimen
1 lingurita seminte/pudra cardamom
1/2 lingurita enibahar,pudra
1 lingurita sovarv,pudra
8 cuisoare pisate
1 lingurita piper negru,proaspat macinat
5 lingurite fulgi chillii
1 Lingura ghimbir ras sau 1/2 pudra
1 lingurita turmeric,pudra
3 Linguri paprika afumata
1/2 lingurita scortisoara


Pregatire:

Prajesti toate semintele,le macini.Pastrezi in borcan pana folosesti.


Reteta aici:

Berbere spiced high country pork cutlet served with apple and fennel ’slaw, celeriac puree topped

http://www.bestrestaurants.com.au/Recipes/pork-cutlet.aspx

Niciun comentariu: