vineri, 28 noiembrie 2008

Pui a la Manciuria



Ingrediente:

450 g piept pui,fara piele(taiat buc. de 2,5 cm)
1 1/2 Lingura faina
1 1/2 Lingura amidon porumb
1 ou
sare si piper dupa gust
1 ceapa mare,feliata


Pt.Sos:

1/2 cana supa pui
1/4 cana ketchup
1/4 cana piure rosii
3 Linguri sos soia
1 Lingura zahar
1 Lingura usturoi,tocat
1 Lingura ghimbir,tocat
2 Linguri apa
1 Lingura amidon porumb
coriandru proaspat,tocat,pt garnitura
ulei pt prajit


Pregatire:

Pasul 1.Intr-un castron amesteci faina cu 1 1/2 lingurita amidon,ou,sare,piper.Daca aluatul e prea gros adaugi putina apa sa-l subtiezi.Treci carnea prin el,o imbraci bine,o prajesti in ulei(190*C)sa fie maro-aurii.Le scoti pe prosop hartie si le tii la cald.

Pasul 2:Pui putin ulei in wok si prajesti ceapa cca 1 min.Adaugi usturoiul si ghimbirul,le prajesti cca 30 secunde.Adaugi supa pui,ketchup,rosiile piure,sos soia si zahar.Amesteci bine,aduci la fiert.Combini 2 linguri amidon cu 1 lingura apa rece si o torni peste celelalte,in timp ce amesteci.

Pasul 3:Intr-un bol torni sosul peste pui.Amesteci bine si desupra presari coriandru proaspat.Servesti cu orez alb.

Reteta aici:

Chicken Manchurian Recipe

http://blogchef.net/chicken-manchurian-recipe/

Niciun comentariu: