vineri, 28 noiembrie 2008

Chec batut




Ingrediente pt 2kg chec.

20 galbenuse
2 albuse,batute tare
500 g faina fina
125 g zahar pudra
125 g drojdie proaspata
500 g unt
1 pahar vin/coniac/kirsh(lichior cirese) si putina sare

Pregatire:

Pui faina in bolul mixerului,adaugi untul topit,zahar,alcoolul,sarea,20 galbenuse si drojdia(dizolvata in putina apa).La sfarsit amesteci albusurile batute spuma tare.Framanti cu mana,pana aluatul se desprinde de pe degete.Ungi 4 forme de 15 cm adancime,imparti aluatul in ele.Acoperi formele si lasi la crescut in loc cald.Pui in cuptorul cald sa creasca pana la marginea formei.
Coci 20 min.Pt ca aceasta reteta sa fie un succes,faci minim 4 checuri.

Reteta aici:

Gâteau battu (a type of brioche cake)

http://www.cr-picardie.fr/en/article.php3?id_article=232

Niciun comentariu: