marți, 25 noiembrie 2008

Ardei murati(Escabeche)



Este folosit in Mexic la salsa,guacamole si la multe feluri de mancaruri.Este iute si aromat!

Ingrediente:

226 g ardei iute(chili)
1/3 cana ulei masline
2-3 cepe galbene medii,fin feliate
2-3 morcovi medii,fin feliati
1/2 conopida mica,buchetele-optional
1 capatana usturoi,separati cateii,dar nu decojiti
4 cani otet mere
2 Linguri sare de mare
2 frunze dafin
1/2 lingurita oregano uscat
4 crengute maghiran sau 1/4 lingurita uscat
4 crengute cimbru proaspat sau 1/4 lingurita uscat
1 Lingura zahar

Pregatire:

1.Speli ardeii,lasi tulpina.Tai in cruce varful fiecarui ardei,astfel incat sa patrunda in el otetul.
2.Incalzesti uleiul intr-o tigaie mare.Adaugi ardeii,ceapa,morcovii,canopida si usturoiul.Le prajesti la foc mediu cca 10 min,a,esteci ocazional.
3.Adaugi otetul,sarea,ierburile si zaharul,aduci la fiert.Micsorezi focul si fierbi 5 min/10 in functie de ce ardei folosesti,amesteci ocazional.
4.Umplii 4 borcane de 473 ml,sterilizate.Deasupra sa fie otet si pui capacul.Fierbi pe baie apa 10 min.
Dupa ce deschizi borcanul,il poti pastra 2 luni in frigider.

Reteta aici:

Pickled Jalapenos (Escabeche)

http://www.elise.com/recipes/archives/001475pickled_jalapenos_escabeche.php

Niciun comentariu: