marți, 11 noiembrie 2008
Briose cu ciocolata amaruie si cardamom
Ies 24 buc.
Ingrediente:
2 cani faina obisnuita
1 lingurita bicarbonat sodiu
1 1/2 lingurita cardamom
1/8 lingurita sare
226 g unt nesarat,le temp. camerei
1 cana zahar tos
4 oua mari,la temp.camerei
170 g ciocolata amaruie,topita si racita
1 cana lapte batut
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 175*C.Cerni impreuna faina,bicarbonatul,cardamomul, sarea,lasi deoparte.
In mixer amesteci cu paletele untul si zaharul la vit. medie,pana se fac crema si se umfla.Adaugi ouale,unul cate unul,bati dupa fiecare bine,cureti de pe marginile vasului.Cu mixerul la vit medie adaugi ciocolata,amesteci sa se incorporeze.Adaugi faina,bicarbonatul,sarea alternanad cu laptele batut,mixezi sa fie bine incorporate,nu supramixezi.Pui cu lingura in forme cca 2/3 pana la varf,coci 20-25 min/pana scobitoarea inserata in centru iese curata.
Pt.glazura Ganache:
360 g ciocolata amaruie,de buna calitate
2 cani/500 ml smantana grasa(heavy cream)
Pui ciocolata intr-un bol mediu,lasi deoparte.Intr-o oala mare,la foc mediu,pui smantana,aduci la fiert,torni fierbinte peste ciocolata,lasi sa stea cateva min,amesteci delicat pana obtii o masa omogena si lucioasa.Refrigerezi pana e f. rece.Cand esti gata s-o folosesti,bati Ganache-ul pana isi tine forma si se intinde usor.Cu lingura pui intr-un cornet,pan nu se intareste prea tare.Daca de intampla aceasta,o reancalzesti pe baie de apa,sa se topeasca din nou,repeti procesul:racire si batut.Daca ciocolata are mai putin de 72% cacao,adaugi 57 sau mai mult smantana fierbinte.
Reteta aici:
Bittersweet Chocolate and Cardamom Cupcakes
http://tartelette.blogspot.com/2008/10/bittersweet-chocolate-and-cardamom.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu