luni, 17 noiembrie 2008

Gem piersici cu mac



Ingrediente:

800 g piersici(greutatea dupa decojire si scos sambure)
200 g zahar
2 Linguri rom
1 Lingura suc lamaie
1 Lingura mac
un praf scortisoara

Pregatire:

Faci piure piersicile in blender.Pui toate ingredientele in oala aduci la fiert,reduci focul,fierbi pana la grosimea dorita.
Prajesti macul in tigaie teflon,cca 2 min.Le amesteci in gemul terminat,chiar inainte sa-l torni in borcane.
Pregatesti borcanele:le speli si le stergi bine,le pui in cuptor fara capac la 50*C,le tii pana se incalzesc sus.
Torni gemul in borcane:Direct din cuptor le pui pe o suprafata de lemn,ca sa nu se raceasca.Torni o lingura dulceata in fiecare borcan,continui pana le umplii.Cand ai terminat,pui in cuptorul preancalzit la 50*C,lasi borcanele inauntru pana se raceste complet gemul in ele,pui capacul.Ies 2 borcane mici.

Reteta aici:

Peach & Poppy Seed Jam

http://palachinka.blogspot.com/2008/08/peach-poppy-seed-jam.html

Niciun comentariu: