luni, 17 noiembrie 2008

Prajitura Cardinal



Ingrediente:

Primul amestec:

350g albusuri
240 g zahar pudra
1 lingurita zahar vanilat
1 praf sare
zahar pudra(pt presarat)


Amestecul al doilea:

3 oua
4 galbenusuri
80 g zahar pudra
coaja lamaie rasa
75 g faina,fina

Amestecul al treilea:

400 ml smantana
2 foi gelatina
40 g zahar pudra
2 Linguri cafea instant
2 cl lichior de oua(Advocaat)
1 praf sare
300 g zmeura proaspata
3 cl lichior zmeura
1 mana plina migdale prajite


Pregatire:

Pt primul amestec:

Bati albusurile ,zaharul pudra,zaharul vanilat si sarea pana se ingroasa si stau tari.


Pt.al doilea amestec:

Bati ouale cu galbenusurile,zaharul,coaja lamaie pana se umfla.Adaugi faina.Tai 2 fasii de hartie copt 14/35 cm si o asezi in tava.Umplii cu glazura un cornet cu varful rotund.Pe fiecare bucata de hartie,trasezi 3 linii de cca 2 cm in afara.
Faci acelasi lucru cu amestecul de albus,trasezi liniile intre primul amestec.Presari generos cu zahar pudra.Asezi in cuptorul preancalzit si coci la 180*C,cu usa usor deschisa,sa se usuce,lasi sa se raceasca si rastorni cu susul in jos pe tava de copt,scoti hartia.


Pt. amestecul al treilea:

Marinezi zmeura in lichior.Bati smantana cu cafeaua instant,sa stea tare.Inmoi si scurgi gelatina.Incalzesti lichiorul de oua,pui in el gelatina,amesteci sa se dizolve.O torni peste smantana,urmata de zahar si sare.Lasi sa se ingroasa in loc rece.Umplii cu 1/2 amestec un cornet si storci peste prima baza.Asezi zmeura marinata deasupra,si storci restul de amestec.Asezi al doilea strat deasupra smantanii si presari cu migdale si zahar pudra.Tai felii cu un cutit ascutit.


Reteta aici:

Cardinal slices

http://www.ichkoche.at/Cardinal-slices/rezepte/detail/html/111460

Niciun comentariu: