duminică, 23 noiembrie 2008

Biscuiti moi cu cocos, miere si iaurt



Ingrediente pt 40 bucati:

250 g faina tip 00
80 g cocos deshidratat
150 g iaurt integral
100 g miere,cu aroma puternica(erica/iarba-neagra,mur,eucalipt)
10 g praf copt

Pregatire:

Lucrezi toate ingredientele pana obtii un aluat neted si elastic.Rupi bucatele de marimea unei nuci,faci bile si le pui in tava unsa si infainata/hartie copt,le presezi usor.Preancalzesti cuptorul la 175*C si-i coci 20 min.Stingi focul,si-i lasi sa se raceasca in cuptor,5 min cu usa inchisa,apoi 1/2 deschisa.Deci se vor usca bine,in timp ce restul ramane moale datorita iaurtului di praf copt.Acesti biscuiti nu sunt deosebiti de dulci,de aceea ii poti acoperi cu glazura de zahar/zahar pudra.
Nu contin unt/oua/zahar sunt perfecte pt cei care tin o dieta.

Reteta aici:

Biscotti morbidi al cocco con miele e yogurt
http://panemieleblog.blogspot.com/



Erica/ iarba-neagra

Datorita numeroaselor sale proprietati (proprietati aseptice, vasoconstrictoare, sedative, diuretice, expectorante) Erica poate fi folosita ca medicament. In medicina populara, planta macerata se aplica pe incheieturile bolnavilor de artrita si reumatism. O infuzie din flori de Erica va poate ajuta in cazul in care suferiti de insomnii, sunteti raciti sau rinichii nu mai functioneaza in mod normal. Toamna se recolteaza crengutele, punandu-se la uscat pentru a fi folosite ulterior.

In unele tari nordice, Erica este o planta natioanala foarte raspandita, folosindu-se ca si condiment pentru diverse feluri de mancare. Din frunzele sale este obtinut un extract folosit in industria berii pentru imbunatatirea aromei acesteia.


http://www.gradinamea.ro/Erica__sau_cum_o_planta_decorativa_poate_fi_si_medicament_4996_581_1.html

Niciun comentariu: