vineri, 28 noiembrie 2008

Supa de pui cu taitei fasole/Cellophane noodles



Ingrediente pt 8 portii:

1130 g coapse pui(8)
2 lingurite sare
1 1/2 Linguri ghimbir tocat
2 1/2 litri apa
1 ceapa mare,fin tocata
1 1/2 cuburi foarte mari knorr-bulion de pui
4 ciuperci maronii(shiitake)uscate
226 g taitei fasole chinezeasca/Cellophane noodles taiata de 8cm,cu foarfeca
1/2 cana ceapa verde
1 lingurita piper negru


Pregatire:

Fierbi la foc mic puiul cu sare si ghimbir in 2 litri apa intr-o oala de 5 l,partial acoperita,iei spuma ocazional.Il fierbi pana este f. moale cca 40 min.Il scoti cu un cleste intr-un bol,pastrezi supa.Cand puiul este rece,scoti pielea si oasele.
Torni supa prin sita fina,o pui in oala cu 2 cani apa,ceapa,knorr si fierbi la foc moderat,acoperit,amestecand ocazional,5 min.Inchizi focul si lasi acoperit,30 min.Amesteci in ea puiul sa se incalzeasca.Amesteci in ea ceapa verde,piper,sare sipotrivesti gustul.


Reteta aici:

chicken long rice

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/CHICKEN-LONG-RICE-103053

taitei fasole chinezeasca/Cellophane noodles au la Mega Image

Niciun comentariu: