marți, 11 noiembrie 2008

Salata cu rucola,sunca si Pinot Gri

Ingrediente:

1/2 esalota/ceapa frantuzeasca mica,tocata
2 Linguri otet
1/2 lingurita mustar Dijon
3 Linguri ulei ev. masline
170 g frunze tinere rucola
sare si piper proaspat macinat
57 g sunca Prosciutto,feliate fin,taiate benzi de 2,5 cm
1-2 piersici,curatate,feliate
28 g branza de buna calitate Parmigiano-Reggiano
otet balsamic invechit/obisnuit

Pregatire:

Combini ceapa si otetul(de vin de Xeres),lasi 10 min,adaugi mustarul si uleiul.
Pui rucola intr-un bol mare,adaugi vinegreta un praf sare si piper.Amesteci sa se acopere,potrivesti gustul.Asezi sunca si piersicile deasupra.Pui branza rasa si picuri otetul balsamic,inainte de servit.

Reteta aici:

Arugula, fill-in-the-blank and prosciutto salad with pinot grigio

http://www.onedayinwinecountry.com/one_day/white_wine_recipes/

Niciun comentariu: