duminică, 30 noiembrie 2008

Supa rece de capsuni cu vin



Bogata si cremoasa,supa este minunata ca aperitiv/desert usor.

Ingrediente:

1420 g capsuni,spalate,cutatate
1 cana apa
1/2 cana zahar
1/4 cana faina obisnuita
2 cani vin Burgundia
2 cani suc portocala
3 cani smantana(fermentata)
1 cana lapte/smantana degresata
felii capsuni
frunze menta

Pt.inceput:

Tai capsunile in sfert,le fierbi 10 min in apa.Intr-o cratita separata combini faina si zaharul.

Apoi:

amesteci in ele vinul si sucul portocala.


La sfarsit:

Amesteci/bati iute,amestecul pana fierbe cca 10 min.Adaugi capsunile si racesti,apoi torni in blender,adaugi smantana si laptele.Racesti.Servesti cu garnitura de capsuni feliate si frunze menta.
Ies 6 portii.

reteta aici:

Chilled Strawberry and Burgundy Soup

http://willclowerrecipes.blogspot.com/2008/06/chilled-strawberry-and-burgundy-soup.html

Niciun comentariu: