marți, 11 noiembrie 2008
Pilaf din arpacas cu legume de iarna coapte
Ingrediente:
2 cani pastarnac,cuburi
2 cani buchetele conopida,tocate
1 1/2 cani ardei gras rosu,tocat(cca 1 mare)
1 Lingura ulei masline,impartit
1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita sare
1/2 cana ceapa,tocata
4 cani supa pui putin sarata,impartita/vegetala
1 1/4 cana arpacas,nefiert
2/3 cana(cca 70 g)parmezan ras,impartit
1/3 cana nuci prajite,tocate
2 Linguri parrtrunjel tocat
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 200*C.
Combini:pastarnacul,conopida,ardeiul gras,2 linguri ulei,piper si sarea intr-o tava(pt rulada),unsa cu ulei,amesteci sa se acopere.Coci la 200*C,pt 20 min,pana se rumenesc usor,amesteci dupa 10 min.
Incalzesti uleiul ramas(1 lingura)intr-o cratita mare la foc mediu-mare.Adaugi ceapa,o sotezi 4 min,pana se rumeneste.Adugi 3 cani supa si arpacasul,aduci la fiert.Acoperi,reduci focul si fierbi 30 min,sau pana lichidul este absorbit si arpacasul este all dente.Adaugi restul (1 cana)de supa,1/2 cana treptat,amesteci constant pana fiecare portie de supa este absorbita inainte sa adaugi alta.Adaugi pastarnacul si 1/3 cana branza.Presari restul de 1/3 cana branza,nucile si patrunjelul.
Ies 6 portii(cca 3/4 cana risotto,cca 1 Lingura branza,cca 1 Lingura nuci si 1 lingurita patrunjel)
Reteta si info nutritional aici:
Barley Risotto with Roasted Winter Vegetables
http://savorynotebook.blogspot.com/search/label/Cauliflower
Etichete:
ardei gras,
branza,
Condimente,
conopida,
Mancare,
Noiembrie 2008,
nuci,
pastarnac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu