duminică, 23 noiembrie 2008

Curry de oua(false)



Pt. Oua:



5 oua
2 cepe mari,fin tocate
1 ardei chilii verde,fin tocat
2-3 frunze curry,fin tocate
1/2 lingurita pudra chilii rosie
1/4 lingurita pudra turmeric
1/2 lingurita pudra coriandru
3 Linguri cocos
1 Lingura faina orez

Combini toate ingredientele si bati f. bine.Torni amestecul intr-o tigaie incalzita,speciala cu adancituri(Aebleskiver pan).
Lasi amestecul cateva min,apoi intorci si lasi cateva minute pana se fac.Lasi deoparte.

Pt.Curry/sos:

1 ceapa,tocata
1 rosie,tocata
2 Linguri pudra chilii rosie/boia iute
4 Linguri pudra coriandru
2 Linguri ulei
1 lingurita seminte coriandru
1 praf pudra turmeric


Pt calit:

1/4 lingurita din fiecare:scortisoara,cuisoare,frunze curry,seminte mustar,schinduf/fenugreek si urad dal/black lentil(nu e linte,e o fasole asiatica).

Maruntesti impreuna 1 rosie si 1 ceapa,lasi deoparte.
Incalzesti uleiul in tigaie si pui ingredientele pt calit.Le calesti pana semintele mustar incep sa plezneasca,adaugi rosiile si ceapa maruntite,le sotezi bine pana apa scade si se inmoaie.Adaugi restul ingred. pt curry si cca 2 cani apa.Lasi sa inceapa sa fiarba,la foc mediu-mic,pana se combina bine si incep sa se reduca si se ingroasa.
Adaugi "ouale"(gogoselele pregatite in tigaia speciala)si sarea si lasi sa se gateasca 5-7 min.Pt o aroma mai bogata poti adauga 1-2 Linguri lapte cocos.Servesti cu orez.


Reteta aici:

Egg Curry

http://arundathi-foodblog.blogspot.com/2008/11/egg-curry.html

Niciun comentariu: