joi, 20 noiembrie 2008

Omleta festiva




Desi este usor si rapid,de facut dimineata,o poti face cu o zi inainte,o refrigerezi peste noapte,o aduci la temp. camerei inainte de servit.Poti face o masa usor in timpul saptamanii,alaturi de salata si paine crocanta.

Ingrediente:

2 Linguri ulei masline
1 ceapa mare,cuburi
1 cartof mediu,taiat cuburi de 1 cm
1 ardei gras rosu,cuburi
1/4 cana ierburi proaspete/2 Linguri uscate:rozmarin,cimbru,frunze arpagic
1 lingurita praf copt
1 lingurita sare
12 oua,usor batute
113 g branza capra,taiata in 8 felii
sare si piper dupa gust

Pregatire:

Incalzesti cuptorul la 200*C.Incalzesti o tigaie teflon de
30 cm la foc mediu-mare.Pui ulei,ceapa si cartofii.Gatesti pana ceapa devine translucida,cca 2 min,apoi adaugi ardeiul gras.Continui sa gatesti pana se rumenesc cartofii,cca 5 min.Reduci focul la mediu si adaugi ierburile,praful copt,sarea,amesteci sa se incorporeze.Adugi ouale si amesteci pana se amesteca cu legumele.Gatesti pana la fund se intareste,cca 2 min.Asezi
branza in cerc,chiar pe marginile omletei si o dai la cuptor.Coci pana se aureste si ouale se intaresc,cca 20-25 min.
Ies 8 portii.

Reteta aici:

Festive frittata

http://www.rustickitchen.com/html/recipes/frittata.html

Niciun comentariu: