joi, 20 noiembrie 2008

Placinta cu peste





Ingrediente:

1 ceapa,fin tocata
3 felii bacon tocate
1 Lingura unt
1/2 Lingura faina +pt presarat
3 Linguri vin alb sec
238 g sups peste
280 g smantana grasa(heavy cream/double cream )
2 Linguri patrunjel tocat
2 oua fierte tari,tocate
1 crenguta cimbru
1 anason stelat
3 macrouri(sau mai multe sardele,sardine sau hering)curatate aripioarele,intestine,pastrat capul
2 foi aluat foitaj/patiserie
1 ou,batut

Pregatire:

Clesti usor ceapa si baconul in unt sa se inmoaie.Adugi faina amesteci bine,apoi adugi incet supa de peste si vinul,amesteci sa previ formarea cocoloaselor.Aduci la fiert,fierbi 10 min la foc mic.
Adaugi smantana,aduci la fiert si fierbi la foc mic pana se reduce la 1/2 si se ingroasa.Iei de pe foc,pui patrunjelul,oul tocat,cimbrul,anasonul,asezonezi cu sare,piper,lasi la racit.Scoti crenguta cimbru si anasonul.
Preancalzesti la 200*C.Pui o foaie in forma,elimini excesul.Tai pestele in 1/2 si le pui(cu capul in sus) in partea de sus a foii,asezonezi.Torni sos peste ele,pui cealalta foaie deasupra si tai marginile.Faci mai multe taieturi in aluat,impingi sa iasa capetele pestelui.Ungi cu ou batut.
Cartofii prajiti este o garnitura buna(desi reteta este cu legume).
Coci 40-45 min.
Ies 6 portii.

Reteta aici:

Stargazy Pie

http://www.goodiesfirst.com/sunday_night_special/

Niciun comentariu: