marți, 11 noiembrie 2008

Hamburgeri germani/Bierock



ingrediente:

900 g vita, tocata
1 cana ceapa,tocata
4 cani,varza,tocata
2 lingurite sare
1 lingurita piper


Pregatire:

rumenesti carnea,ceapa,varza,sare si piper.
Intinzi aluatul tai cercuri mari.
Pui 1/4 cana amestec de carne,in centrul aluatului,inchizi(formezi o mingiuta).
Coci cca 20 min,pana se rumenesc,la 190*C.
(in umplutura poti adauga usturoi/soia)


Pt.Aluat:

drojdie(2 pkgs.=??)-vezi nota
1 lingurita sare
1 cana lapte cald
4 cani faina
1 1/4 cani zahar
1/2 cana apa calda
1/4 cana unt,moale


Pregatire:

Dizolvi drojdia in apa calda,tii la loc cald.
Adaugi laptele cald,untul si sarea,lasi sa stea 10 min.
Adaugi faina si zaharul,lasi 50 min sa se dubleze.

Nota:

4 cani faina cca 1 kg,deci 50 gr drojdie.

Reteta aici:

Any Bierock Recipes?
http://chowhound.chow.com/topics/566716

Niciun comentariu: