duminică, 30 noiembrie 2008

Rulada cu marmelada portocale




Ingrediente:

Pt foaie:

120 g faina paine
5 oua(separate albusul de galbenus)
150 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 borcan marmelada portocale
5 lingurite Cointreau /Grand Marnier


Glazura:

150 g ciocolata neagra(60 % cacao)
80 g alune padure,prajite,strivite

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 160*C(gaz5-6)
2.Intr-un bol mare,pui galbenusurile si zaharul,bati energic,pana amestecul se albeste,si cand ridici formeaza o banda,atunci amesteci cu lingura.Cand e gata adaugi faina.
3.Bati albusurile tare,le amesteci delicat in amestecul de ou si zahar.
4.Pui hartie intr-o tava mare,intinzi delicat,cat mai egal.Coci 20 min.
5.Cand s-a copt,rastorni pe o suprafata curata,lasi la racit.
6.Cand e rece,desprinzi hartia.
7.Ungi foaia cu alcool,cat mai uniform si intinzi marmelada deasupra.
8.Rulezi cu grija.Dai la frigider.
9.Pui ciocolata pe baie apa la topit.
10.Scoti rulada din frigider,o pui pe un gratar,o ungi cu ciocolata,sa se acopere.
11.Cand s-a racit putin,o rulezi prin alunele sfaramate.
Lasi la frigider cel putin 3 ore.
12.Inainte de servit tai marginile si o tai in 8 felii.

Reteta aici:

Orange Marmalade Swiss Roll

http://www.aftouch-cuisine.com/recipe/orange-marmalade-swiss-roll-333.htm

Niciun comentariu: