luni, 17 noiembrie 2008
Tort cu branza ,lamaie si sofran
Ingrediente:
Pt Biscuit/blat:
2 oua
75 g zahar
1 zahar vanilat Bourbon
50 g faina
50 g amidon
10 g praf copt/1 plic
Bati spuma ouale cu zaharul,vanilia.Delicat cerni peste ele faina ,praful copt si amidonul.Coci in cuptorul preancalzit la 180*C,cca 15-20 min,in forma rotunda de 26 cm.
Crema:
200 ml iaurt simplu
160 g zahar
8 foi gelatina
500 g ricotta
cateva picaturi aroma lamaie
sucul de la 1 lamaie
300 ml smantana grasa(heavy cream)
Inmoi gelatina in apa rece.Incalzesti iaurtul si pui gelatina inmuiata si stoarsa in el,o topesti in iaurt.
Amesteci branza cu zahar,aroma lamaie si sucul,o pui in iaurtul cu gelatina si la sfarsit frisca batuta.
Glazura sofran:
sucul de la 1/2 lamaie
2 g sofran
2 Linguri zahar
4 foi gelatina
200 ml apa
Inmoi gelatina in apa rece.Incalzesti sucul cu apa si zahar,adaugi sofranul si astepti sa inceapa sa fiarba.Strecori prin tifon.Cat sucul e inca fierbinte topesti gelatina.Lasi sa se raceasca complet.
Asamblarea:
Asezi in jurul biscuitului un inel de la forma de tort.Intinzi uniform crema si dai 2 ore la frigider.Torni usor glazura de sofran peste si lasi peste noapte la frigider.
Reteta aici:
Lemon & Saffron Cheesecake
http://palachinka.blogspot.com/2008/08/lemon-saffron-cheesecake.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu