vineri, 28 noiembrie 2008
Pui cu sunca rozmarin si vin
Ingrediente:
2 Linguri ulei ev. masline
3 piepti pui mari,taiati in 1/2,scos osul si pielea
3 ciocanele/pulpe inferioare cu piele
3 coapse/pulpe superioare cu piele
1 cana/142g cuburi de 0,6 cm sunca
6 catei usturoi,fin feliat
2 Linguri rozmarin tocat
1 1/4 cana vin sec alb
1 cana supa pui putin sarata
1 cana rosii(cutie)zdrobite cu adaos piure
crengute rozmarin
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 160*C.Incalzesti uleiul la foc mediu-mare intr-o oala groasa.Presari puiul cu sare si piper.Prajesti puiul in 2 loturi,cca 4 min pe fiecare parte,sa se aureasca.Il scoti pe platou.Adaugi sunca,usturoiul,rozmarinul tocat in aceiasi oala,amesteci 1 min.Adaugi vinul,supa pui,rosiile.Aduci la fiert,cureti partile arse ce s-au prins.Fierbi 5 min.Repui carnea in oala,intr-un singur strat.Aduci la fiert.Acoperi si dai la cuptor,coci pana puiul e facut cca 20 min.Scoti pieptul pui,continui sa coci pana pulpele sunt facute, inca cca 10 min.Scoti oala din cuptor.Pui pieptul in oala.(poate fi pregatita cu o zi inainte.Racesti usor.Refrigerezi neacoperit pana e rece,acoperi si refrigerezi.)
Aduci amestecul de pui la fiert.Transferi puiul in tava,acoperi cu folie.Fierbi sosul pana se reduce la 2 cani si acopera spatele lingurii cca 5 min.Asezonezi cu sare si piper.Torni sosul peste pui.Decorezi cu crengute rozmarin,servesti.
Reteta aici:
Chicken with Prosciutto, Rosemary and White Wine
http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu