vineri, 28 noiembrie 2008

Serbet de mure si Cabernet



Ingrediente:

1 cana zahar
1 cana Cabernet Sauvignon
680 g mure proaspete/congelate,neandulcite eliminat sucul,+16 mure proaspete
2 Linguri suc proaspat lamaie/portocala
8 lamai perfecte/frumoase
crenguta menta/cimbru pt garnitura


Pregatire:

1.Amesteci zaharul si vinul intr-o oala mica.Aduci la fiert pe foc mare,amesteci pana se dizolva zaharul.Fierbi 1 min.Transferi siropul intr-un bol mare.Racesti pana siropul e rece,cca 3 ore.
2.Lucrezi in loturi,pui in blender si pasezi murele,sucul si siropul racit,obtii un amestec omogen,strecori in alt bol mare,arunci semintele.
3.Pu in aparatul de inghetata si urmezi instructiunile.Transferi serbetul in container si congelezi pana se intareste,cca 6 ore.Poate fi facut cu o saptamana inainte.
4.Tai 1/3 din fiecare lamaie.Scoti cu lingura miezul,lasi coaja intacta(miezul il congelezi sau ii dai alta utilizare).Tai destul din partea de jos a lamaii ca sa stea vertical.
Pt servit:
Umplii fiecare lamaie cu serbet,garnisesti cu o mura proaspata si crengute de menta/cimbru.

Reteta aici:

Blackberry Cabernet Sorbet

http://www2.samsclub.com/Recipe/Recipe/Recipe.aspx?id=105

Niciun comentariu: