vineri, 14 noiembrie 2008
Rulada clasica de dovleac
Pt.Foaie:
1/4 cana zahar pudra(pt presarat rulada)
3/4 cana faina obisnuita
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 lingurita scortisoara(data viitoare pun 1 lingurita)
1/2 lingurita cuisoare macinate
(data viitoare pun si 1/4 lingurita ghimbir pudra)
1/4 lingurita sare
3 oua mari
1 cana zahar tos
2/3 cana piure dovleac(la cutie)
1 cana nuci tocate-optional
Umplutura:
226 g crema branza,la temp. camerei
1 cana zahar pudra,cernut
6 Linguri unt/margarina,moale(data viitoare pun 4 inguri)
1 lingurita extract vanilie
zahar pudra-optional pt decor
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 190*C.Ungi o tava de 38/25 cm,pui hartie(n-am avut si am folosit una de 33/45 cm)Ungi si pudrezi cu faina hartia.
Presari fin zahar pudra, pe un prosop de bucatarie de bumbac(PUNE DESTUL SA NU SE LIPEASCA).
Combini faina,praful copt,bicarbonatul,scortisoara,cuisoarele si sarea intr-un bol mic.Bati ouale si zaharul tos in bolul mixerului pana se ingroasa.Adaugi dovleacul.adaugi amestecul de faina,intinzi in tava pregatita.Presari nuci.
Coci 13-15 min/pana cand praju=itura revine cand o apesi.Scoti hartia cu grija si rastorni pe prosopul pregatit,rulezi pe partea ingusta.Lasi la racit pe gratar sarma.
Pt Umplutura:
Bati crema branza ,2 cana zahar pudra,untul,vanilia,sa se omogenizeze.Derulezi cu grija rulada.Intinzi umplutura branza,rulezi la loc.Infasori in folie plastic si refrigerezi 1 ora,cel putin.Presari cu zahar pudra,inainte de servit.
RETETA AICI:
Traditional Pumpkin Roll
http://www.goodeatsblog.com/2007/10/is-it-really-fall-already.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu