luni, 17 noiembrie 2008

Tort Oita



De ce ai nevoie:

-o reteta pt ecler cu ciocolata Pierre Hermé’s(fara glazura, faci mici bilute,pastrezi putina crema ciocolata)- vezi reteta
-o reteta Plazma cake-vezi reteta
-o reteta rahat fondant,vei avea destule,le congelezi pt altadata

Plazma Cake:

300g biscuiti(Plazama),pisati
250 g margarina
1 ou
150 g zahar pudra
200 ml Fanta de portocala
200 g jeleu fructe/pâtes de fruits
100 g nuci/migdale/alune padure macinate/mix din toate trei
100 g ciocolata neagra
2 maini stafide


Inmoi stafidele in apa/rom cand nu faci pt copii.Bati margarina spuma,adaugi oul si zaharulcu mixerul apoi framanti cu mana;adaugi biscuitii,fanta,nucile,jeleul taiat cuburi mici ca stafidele,stafidele scurse la sfarsit.Lasi peste noapte in frigider.

Nota: nu inlocui margarina cu untul,acesta nu va tine(unele lucruri sunt mai bune cu margarina,ex:trufele Rafaelo).

Reteta Rahat fondant(pt capul oii):

250 g rahat
200 g zahar pudra
culori alimentare

Reteta=extrem simpla de facut.Framanti totul cu mainile,adaugi zaharul treptat,pana ajunge la consistenta dorita,adaugi culoarea alimentare.

Asamblare:

Pregatesti cu o zi inainte Plazma cake si crema de ciocolata.A doua zi decupezi Plazma cake in forma capului oii,coci bilele din aluatul ecler,le completezi cu crema ciocolata( de patiserie),lasi cateva neumplute.Pregatesti fondantul,acoperi cu ea capul oii,faci ochii si urechile.Ungi crema peste corp,ca sa poti pune bilele umplute,mai tarziu.[am un lapsus,nu-mi aduc aminte cum le spune la gogoselele pt profiterol/ecler].Acoperi corpul oii cu gogosele,sa faci lana oi.Din gogoselele neumplute faci franjuri(la cap).Cerni zahar pudra peste lana.

Reteta aici:

Sheep Cake

http://palachinka.blogspot.com/2008/09/sheep-cake.html

Pt ecler reteta aici:

Ecleruri cu ciocolata

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/11/ecleruri-cu-ciocolata.html

Niciun comentariu: