miercuri, 19 noiembrie 2008

Conopida cu paste si branza gratinate



Ingrediente:

8 cani apa
6 cani conopida buchetele(cca 680g)
3/4 lingurita sare,impartita
226 g paste scurte,nefierte
1/4 cana faina obisnuita
3 cani lapte 1%
2 lingurite cimbru proaspat/ 3/4 lingurita uscat
3 catei usturoi,striviti
1 cana(113 g)branza Cheddar slaba
1/2 cana(57 g)parmezan ras
3/4 cana ceapa verde,fin tocata
2 lingurite mustar Dijon
1/4 lingurita piper negru
2 felii(28g) paine alba
2 lingurite unt,topit


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 200*C.
Aduci la fiert intr-o cratita mare,apa;pui conopida si 1/2 lingurita sare,o fierbi 4 min,pana se inmoaie.Scoti conopida,pastrezi lichidul.Il aduci la fiert si pui pastele,le fierbi 7 min,sa fie all dente,scurgi,lasi deoparte.
Combini faina cu laptele,intr-o cratita,adugi cimbrul,usturoiul,gatesti la foc peste mediu,cca 8 min,amesteci constant,sa se ingroasa.Iei de pe foc,pui 1/4 sare,branza,ceapa,mustarul,piperul.Combini conopida si pastele si sosul de branza intr-un bol mare.
Pui intr-o tava de 33/22 cm.Pui painea in robot,o invarti de 10 ori,sa ai o cana de firimituri.Combini firimiturile cu untul,presari deasupra mancarii.Coci la 200*C,pt 20 min/pana se rumeneste usor.
Ies 6 portii(o portie de 1 1/2 cana)

Reteta si info nutritional aici:

Cauliflower, Pasta and Cheese Gratin

http://savorynotebook.blogspot.com/2005/08/cauliflower-pasta-and-cheese-gratin.html

Niciun comentariu: