miercuri, 19 noiembrie 2008

Conopida gratinata cu feta si rosii



Ingrediente:

1-2 Linguri ulei masline
1/2-1 cana ceapa,fin feliata
2 catei usturoi,tocati
1 1/2 lingurita oregano uscat
1/8 lingurita scortisoara
5 rosii decojite,fara seminte,cuburi/1 cutie
1 lingurita miere
1 Lingura capere,clatite
sare si piper proaspat
1 conopida mare(cca 680 g),rupta in buchetele
suc de la 1/2 lamaie
57-113 g feta rupta
patrunjel fin tocat


Preancalzesti gratarul si ungi fin o tava de 2 litri.
Incalzesti uleiul intr-o tigaie de 25 cm la foc mediu.Adaugi ceapa,usturoiul,oregano,scortisoara si gatesti cca 5 min.Adaugi rosiile,gatesti 7 min/mai mult,apoi mierea si caperele si asezonezi cu sare si piper.Pui in vasul de gratinat.(a pus conopida cu rosiile,a gatit 5 min,acoperit,ca sa nu mai fiarba conopida separat-la abur).
In acelasi timp fierbi la abur conopida cca 5 min.O pui in sos, asezonezi cu sare,piper.Storci lamaia deasupra, pui feta.Pui sub gratar la 12-15 cm,pana face bule si branza incepe sa se rumeneasca,cca 10 min.Garnisesti cu patrunjel,servesti.

Reteta aici:

Cauliflower Gratin with Tomatoes and Feta

http://savorynotebook.blogspot.com/2005/08/cauliflower-gratin-with-tomatoes-and.html

Niciun comentariu: