vineri, 28 noiembrie 2008

Pui inabusit in vin cu garnitura mere si otet balsamic



Ingrediente:

4 coapse pui(pulpe superioare)
sare si piper
1 1/2 cana vin mere(cidru)
1 mar,curatat,taiat cuburi 1 cm(a folosit mar verde)
1 esalota,cuburi
1 lingurita salvie
1 Lingura otet balsamic
1/4 cana nuci tocate,prajite

Pregatire:

Incalzesti in tigaie,la foc mediu,cidrul.Asezonesi cu sare si piper pulpele.Inabusi puiul pt 25 min cu capac pus,il intorci la 1/2 timpului.Scoti puiul il acoperi si-l tii cald.
Adaugi merele,ceapa si salvia in aceiasi tigaie.Fierbi la foc mic,neacoperit,10 min,pana se reduce aproape tot lichidul.Adaugi otetul balsamic si fierbi la foc mic,peste 1 min.Sevesti puiul presarat cu nuci prajite deasupra.

Nota: A fost un pic cam mult gust de otet balsamic,decat a planificat,data viitoare il va adauga mai devreme.In general i-a placut cum a iesit.


Reteta aici:

Cider Braised Chicken

http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html

Niciun comentariu: