miercuri, 19 noiembrie 2008
Cum faci covrigi moi
Ies 8 buc.
Ingrediente:
1 1/2 cana apa calda (43-46*C)
1 Lingura zahar
2 lingurite sare
1 plic drojdie uscata
616 g faina obisnuita,cca 4 1/2 cani
57 g unt nesarat,topit
ulei vegetal pt forma
10 cani apa
2/3 cana bicarbonat sodiu
1 galbenus mare,batut cu o lingura apa
sare
Pregatire:
Combini apa,zaharul sarea,in bolul mixerului,presari drojdia deasupra.Lasi 5 min sa stea,pana amestecul incepe sa faca spuma.Adaugi faina si untul,folosesti carligele pt aluat,bati la viteza mica,pana se combina.Schimbi la vit.medie,framanti pana aluatul se netezeste,cca 4-5 min.Scoti coca din bol,il cureti si-l ungi cu ulei vegetal.Reasezi coca in bol,acoperi cu plastic,lasi la loc cald cca 50-55 min pana se dubleaza.
Preancalzesti cuptorul la 230*C.Captusesti 2 tavi cu hartie,unsa cu ulei vegetal.Lasi deoparte.Aduci la fiert 10 cani cu apa si bicarbonat,intr-o cratita de 8 litri.In acelasi timp,pui coca pe o suprafata usor unsa si o imparti in 8 buc egale.Rulezi fiecare bucata intr-un sul de 60cm.Faci un U din sul,le rasucesti la capatul sulului,le incrucisezi peste el si apesi pe partea de jos a U,cu scopul de a forma covrigul(faci un ochelar mai pe scurt)Ii asezi in tava pe hartie.
Asezi covrigii in apa fiarta 1 cate 1,pt 30 secunde.Ii scoti din apa cu paleta.Ii pui in tava,ii ungi cu oul cu apa,si presari sare.Coci pana sunt rumenitii cca 12-14 min.Ii transferi pe gratar sa se raceasca pt 5 min,inainte sa-i servesti.
Reteta aici:
Alton Brown’s Homemade Soft Pretzels
http://katskitchen.wordpress.com/2008/01/08/alton-browns-homemade-soft-pretzels/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu