Ingrediente:
1,360 kg ricotta
113 g unt nesarat
2 1/2 cani zahar
2 1/2 cani lapte praf degresat
1 1/2 migdale pisate
2 lingurite cardamom
Pregatire:
Gatesti ricotta si untul la foc mediu,dupa cca 1/2 ora pui zaharul si laptele praf,gatesti amestecand pana branza are consistenta tare/uscata,poate fi usor intinsa(10-15 min).Amesteci migdalele si cardamomul.
Intinzi intr-o tava de 30/45 cm,cu hartie cerata,cca 0,8 cm grosime,nivelezi cu spatula.Tai patrate cand e rece.
Varianta:
gatesti ricotta la micro,incepand cu 5 min (la putere)mare,o poti gati in cuptor obisnuit.Poti adauga 1/2 cana cacao,impreuna cu zaharul pt ai da gust de ciocolata,sau adaugi cca 1 cana seminte susan prajite,impreuna cu alte fructe cu coaja,spre sfarsitul gatitului.
Reteta aici:
http://www.cuisinecuisine.com/Barfi.htm
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu