duminică, 16 noiembrie 2008
Biscuiti cu lapte batut glazurati
Ingrediente:
Pt Biscuiti:
1 1/2 cana faina obisnuita(nealbita/rafinata)
1 lingurita coaja lamaie
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
6 Linguri/85 g unt nesarat,la temp. camerei
3/4 cana zahar tos
1 ou mare
1/2 lingurita extract vanilie
1/3 cana lapte batut,scurs bine de zer
Pt Glazura:
3/4 cana zahar pudra,cernut
1 1/2 Lingura lapte batut,scurs bine de zer
1/4 lingurita extract vanilie
Pregatire:
Captusesti cu hartie 2 tavi mari.Pornesti cuptorul la 175*C.
Intr-un castron mediu amesteci faina,coaja,bicarbonatul si sarea.
In bolul mixerului,bati untul-crema,adaugi zaharul si bati pana devine palid si pufos.Adaugi ouale,bati bine.Adaugi vanilia,bati putin.Adaugi amestecul de faina in trei loturi,la viteza mica,incepi si termini cu faina.Cureti de pe marginile bolului,daca e nevoie.Cand tremini aluatul trebuie sa fie neted si galben deschis.
Pui cu lingura pe hartia copt,lasi un spatiu intre biscuiti de 4 cm.Coci pana se auresc pe margine,cca 11-15 min,pt fiecare lot.Lasi biscuitii pe hartie 1 min,apoi le transferi pe gratar sarma.
Pt.Glazura:
Amesteci repede zaharul impreuna cu laptele si vanilia.Pui cu lingura peste biscuitii calduti.Presari un pic de coaja lamaie peste glazura pt un plus de gust.Lasi pe gratar sa se raceasca complet si glazura sa se intareasca.Ies cca 40 biscuiti mici.
Reteta aici:
lemon buttermilk cookie batter
http://flickr.com/photos/thousandfold/2471682512/
http://orangette.blogspot.com/2008/04/because-of-cookies.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu