marți, 4 noiembrie 2008
Sarpele covrig
Este usor si de facut si este o idee grozava pt o petrecere de pici sau cand nu stii ce sa mai faci sa-l faci sa manance pe micul tiran.Imi amintesc cu drag cate trenulete,masinute,fluturasi,baietei si cate altele inventam in fiecare zi si cate povesti indrugam la fiecare dumicat ca sa poata manca micul mofturos.Si uite asa cu griji si bucurii,(pt odorul mami) au trecut 19 ani,frumosi!
Ingrediente:
2 covrigi
Pt Salata de ton:
1 cutie de 200 g ton in ulei,scursa
2 Linguri ketchup
2 Linguri smantana grasa( crème fraiche) sau iaurt grecesc
2 tije ceapa verde,fin feliate
Pt Salata de oua:
2-3 oua fierte tari(10 min)
3 Linguri maioneza
1 Lingura frunze arpagic
3 Linguri creson
Decor:
arpagic
rosii cherry
masline umplute
adrei gras rosu
Pregatire:
Tai covrigii in 1/2 apoi perpendicular sa formezi semicercuri.Tai capul la unul din covrigi si coada la altul.Amesteci ingredientele pt salata de ton,apoi ingredientele pt salata de oua.Ungi 1/2 covrig cu ton si 1/2 cu oua.
Decorezi salata ton cu 1/2 de rosii si salata ou cu fasii de arpagic incrucisate.Aranjezi covrigii sa formezi corpul sarpelui.Apoi atasezi capul la corp si aranjezi 2 felii de masline umplute,sa formezi ochii,si tai bifurcat o fasie de ardei pt limba.
Reteta aici:
BAGEL SNAKE
http://www.dailymail.co.uk/health/article-509497/Tasty-low-salt-recipes-children-Annabel-Karmel.html
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
Condimente,
creson/nasturel,
maioneza,
masline,
Noiembrie 2008,
Peste,
rosii,
sarbatori,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu