luni, 3 noiembrie 2008
Porc Adobo usor si bun
Ingrediente pt 6-8 portii:
1,365-1,820kg porc(spata/umar)
1 ceapa,tocata
6 catei usturoi,pasati
1/2 cana sos soia
1/2 cana otet mere
1 cutie lapte cocos
1/2 lingurita pudra chili
3 frunze dafin
10 boabe piper
Pregatire:
Dai cuptorul la 150*C.Usuci carnea si o asezonezi.Prajesti pe fiecare parte pana se rumeneste cca 3 min,intr-o oala mare la foc mediu.Scoti carnea,sotezi in oala ceapa cca 5 min cu pudra chilii,dafinul si piperul.Adaugi usturoiul si sotezi cateva min.Adaugi sosul soia,otetul si laptele cocos.Aduci la fiert,cureti de pe fundul oalei ce s-a prins,sa formezi fondul sosului.
In tava torni sosul si adaugi carnea,acoperi cu folie si dai 2-3 ore la cuptor.Cand e gata scoti carnea o tai pui in vasul de servit si torni sosul.Servesti cu orez.
Orez aromat cu sos Adobo si usturoi
3 Linguri ulei masline
1/2 -1 capatana usturoi,tocat
4 cani orez fiert,refrigerat peste noapte
sos Adobo(resturi de carne fin tocate)
Pui orezul intr-un vas,il separi cu mana.Intr-o tigaie teflon incalzesti uleiul la foc mediu si rumenesti delicat cca 30 sec usturoiul,adaugi orezul,amesteci pana se acopera,adaugi sosul Adobo si carnea,lasi pana se incalzesc.
Servesti la 1-4 persoane depinde de cat sunt de flamanzi.
Reteta aici:
Amazing and easy Pork Adobo
http://www.onmyplate.org/2008/04/amazing-and-eas.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu