luni, 3 noiembrie 2008

Cocktail cu busuioc si whisky/bourbon




Ingrediente:

3 frunze mari busuioc
1 Lingura zahar tos/sirop simplu/nectar agave
14 g suc proaspat lamaie
gheata
42 g whisky(american)/bourbon

Pregatire:

1.Combini busuiocul,zaharulsi sucul lamaie in shaker-ul umplut pe 1/2 cu gheata,agiti pana se rupe busuiocul.
2.Adaugi whisky si mai multa gheata si agiti pana se formeaza condens pe shaker.Strecori in pahar de martini si servesti.

Daca faci cantitati mari din acest cocktail,il faci cu o zi in avans.Pui busuiocul,zaharul si sucul lamaie in blender,mixezi,il pui in container in frigider.Cand servesti adaugi alcoolul,combini parti egale de amestec busuioc si whisky si continui pasul 2.


Reteta aici:

Basil and Rye

http://www.chow.com/recipes/13435

Niciun comentariu: