marți, 4 noiembrie 2008
Nuga cu migdale
Ies 12 buc.
ingrediente:
1 cana alune padure fara piele
2 pachete(de 126g)migdale decojite
1/2 cana migdale pisate
2 cani zahar
1 cana sirop porumb light
1/2 cana miere
1/4 lingurita sare
1/4 cana apa
2 albusuri
2 lingurite extract vanilie
1 lingurita extract migdale
1/4 cana unt,moale
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.
2.Pui alunele padure si migdalele pe hartie de copt,in tava le prajesti pana se auresc cc 10 min.
3.Pui zaharul,siropul porumb,mierea si apa intr-o oala cu fundul gros(3 L).La foc mediu amesteci sa se dizolve zaharul,continui sa fierbi,FARA amestecat pana siropul ajunge la 122,2C(FOLOSESTI TERMOMETRU)se ingroasa.
4.In acelasi timp,bati albusurile la viteza mare,sa stea tari.
5.Cu mixerul pornit,torni in flux subtire 1/4 cana sirop fierbinte peste albusuri,bati la viteza mare cca 5 min,pana sunt suficient de rigide.
6.Continui sa fierbi restul de sirop pana termometrul arata 157,2 sau 158,88C.
7.Cu mixerul pornit la vit. mare,torni in flux subtire siropul fierbinte peste albusuri,adaugi vanilia,extractul de migdale,untul,bati inca 5 min.Amesteci alunele si migdalele prajite cu lingura lemn.Torni intr-o tava unsa cu unt de 28/18/4 cm,nivelezi cu spatula.Daca este o zi deosebit de umeda,refrigerezi pana se intareste.
8.Treci un cutit pe margine,rastorni,tai bucati,pastrezi in container/vas cu capac.
Reteta aici:
Almond Nougat-Anna Olson
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=6716
Etichete:
alune,
Condimente,
Desert,
miere,
migdale,
Noiembrie 2008,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu