joi, 3 februarie 2011

Prajitura Tropicana




Ingrediente 8 portii:

Blat:

200 gr unt
coaja 1 portocala
200 gr zahar
1 vanilie
6 oua
300 gr faina
100 gr amidon
2 lingurite praf copt

Umplutura:

2 plicuri budinca vanilie
400 ml lapte
100 gr zahar
200 gr unt
250 gr gem coacaze
50 ml rom

Pt decor:

200 gr glazura ciocolata din comert
100 gr fulgi cocos uscati

mdp:

1.Bati untul spuma cu zaharul,coaja portocala,vanilia.Adaugi galbenusurile,faina amestecata cu amidonul si praful copt.Incorporezi usor albusurile spuma tare.

2.Torni aluatul(gros,nu curge) in forma cu gaura,unsa si tapetata,coci in cuptor preancalzit 50 min,rastorni,lasi la racit.

3.Amesteci budinca cu putin lapte rece,zahar.Restul de lapte pui la fiert,cand da in clocot pui budinca,amesteci continuu pana se ingroasa.In crema rece incorporezi untul moale,omogenizezi.

4.Amesteci gemul cu romul.Tai blatul in 3,ungi o parte de blat cu gem,pui crema,blat,etc,continuui pana termini,deasupra termini cu blat.

5.Lasi la rece pana se intareste crema.Asezi prajitura pe gratar,torni glazura(prep. dupa instructiuni plic),decorezi cu fulgi cocos ucati.

Reteta:

cLICK 42/2010

Niciun comentariu: