vineri, 4 februarie 2011

Prajitura cu ciocolata



Aluat:

4 oua
200 g zahar pudra
100 ml ulei
100 ml lapte
400 g faina
1 praf copt
100 g ciocolata
100 g zahar

Crema:

500 ml frisca lichida
1 esenta rom
100 g ciocolata
1 plic gelatina
500 g pere

MDP:

Freci ouale,zaharul,adaugi uleiul,apoi laptele si la final faina si praful copt.Se rade ciocolata,se adauga in aluat amestecand usor,apoi se toarna in tava unsa si tapetata,se da la cuptor 50 min.

2.Cureti perele le tai pe 1/2 le fierbi in apa cu zahar pana se inmoaie.Se scot,se lasa la scurs.

3.Topesti ciocolata cu gelatina in 3 linguri de frisca lichida,pe abur.Se bate frisca ramasa,se adauga ciocolata topita cu gelatina,esenta rom,omogenizezi.

4.Se asaza 1/2 din perele din compot peste blatul racit,se intinde crema de frisca si ciocolata,se da la frigider.Dupa 2 ore,se taie bucati si se decoreaza cu felii de pere.

Reteta;

cLICK NR 39/2010

Niciun comentariu: