sâmbătă, 12 februarie 2011

Halva turceasca

Pe vremea copilariei, mama cand nu scapa de noi si trebuia sa incropeasca pe loc ceva dulce (neplacandu-i sa faca clatite,tata era cu facutul lor)ne facea halva turceasca.Insa ea carameliza zaharul si facea un sirop,care apoi il turna peste faina rumenita.Mai arunca in ea cateva nuci si stafide,daca avea.

Ingrediente:

2 linguri unt topit
4 linguri faina
2 pahare sirop*
vanilie
scortisoara

pt sirop:

2 pahare apa
200 g zahar
Se fierb impreuna.

MDP:

Se infierbanta untul,se prajeste faina,amestecand mereu,sa nu se arda.Cand faina e rumenita,se opareste cu sirop si se amesteca mereu,lasand sa fiarba pana se ingroasa.Se asaza compozitia calda cu lingura pe farfurie in forma de cartofi/tort,se presara cu zahar vanilat sau amestecat cu scortisoara.Se poate face un sos ciocolata si turna la fiecare portie.

Niciun comentariu: