vineri, 4 februarie 2011
Patratele cu portocale
Ingrediente 12 portii:
Blat:
300 gr faina
1 ou
200 gr smantana
2 linguri unt
1 praf copt
1 esenta vanilie
Crema:
500 branza vaci
150 gr zahar
250 ml frisca
1 esenta portocale
3 portocale/6 mandarine
10 gr gelatina
MDP:
1.Mixezi: oul,smantana,untul,faina,praful copt,esenta vanilie,obtii un aluat potrivit,il torni in forma dreptunghiulara unsa cu unt si faina,coci 30-35 min,lasi la racit.
2.Separat mixezi: branza scursa bine,cu 100 gr zahar,incorporezi frisca batuta,esenta,intinzi crema peste blatul rece.
3.Se pune gelatina la inmuiat,se topeste cu zaharul ramas,se amesteca cu zeama unei portocale.Se lasa sa se raceasca.Cealalta portocala se curata de coaja, se taie felii subtiri.
4.Se asaza feliile portocala peste crema,se toarna gelatina cu zeama portocala.Se lasa 2-3 ore la rece,servesti.
reteta:
Click nr 48/2010
Etichete:
aluaturi,
branza,
Condimente,
Desert,
Februarie 2011,
frisca,
gelatina,
mandarine,
portocale,
Prajitura,
smantana,
Taieturi culinare din ziare,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu