vineri, 4 februarie 2011

Tort de ciocolata



Ingrediente 8 portii:

Blat:

100 gr faina
80 gr zahar
1 lingurita praf copt
50 gr cacao
100 gr unt
1 vanilie
1 galbenus

Umplutura:

2 oua+ 1 albus
500 gr branza vaci
200 gr zahar
2 linguri zahar vanilat
200 gr ciocolata menaj
150 ml smantana dulce

Pt decor:

3 smochine proaspete
1 lingurita fistic tocat/ce doresti

MDP:

1.Cerni faina amestecata cu:zaharul pudra,praful copt,cacaoa.Adaugi untul taiat bucati,vanilia,galbenusul.Framanti un aluat omogen,lasi 30 min la rece.

2.Intinzi o foaie de 3 mm gros,o pui in forma tort,o intepi cu furculita.

3.Din aluatul ramas intinzi o fasie de 4 cm groasa,imbraci cu ea peretii formei,coci in cuptor preancalzit 15 min,scoti din cuptor.

4.Amesteci branza,zaharul,vanilia,adaugi ciocolata topita cu smantana dulce,omogenizezi bine.

5.Adaugi galbenusurile,incorporezi usor,amesteci de jos in sus albusurile batute spuma tare.

6.Torni crema in forma dai la copt 40 min.Lasi sa se raceasca in forma,decorezi dupa gust.

Reteta:

Click nr 47/2010

Niciun comentariu: