joi, 17 februarie 2011

Prajitura cu capsuni



¾ cana unt nesarat,la temp camerei
2 cani zahar tos
3 oua mari
3 cani +1 lingura faina obisnuita
1 lingura praf copt
½ lingurita sare
¾ cana lapte
¾ lingurita extract vanilie
1 ½ cana capsuni feliate
Zahar pudra pt presarat
1 cana capsuni intregi
Frisca-optional

MDP:

Incalzesti cuptorul la 175 C.Ungi si pudrezi fin o forma bundt(inel) de capacitate 12 cani.
Intr-un bol mare freci untul si zaharul ca o crema.Adaugi ouale,amesteci bine dupa fiecare,adaugi vanilia,amestecul va fi ferm.
In alt bol cerni impreuna 3 cani faina,praful copt,sare.Adaugi treptat alternand cu laptele peste amestecul de unt.Acoperi feliile de capsuni cu restul de 1 lingura faina,le pui in aluat.
Pui aluatul in forma pregatita,coci in centrul cuptorului 1 ¼ ora,pana scobitoarea inserata in centru iese curata.
Lasi sa se raceasca in forma,pe gratar cca 10 min,rastorni si racesti complet.Pudrezi cu zahar si decorezi cu capsuni proaspete in centru.Servesti cu frisca.

Reteta:
Berry bundt cake for Mother’s Day
http://fooddiary.blogsome.com/2008/05/11/berry-bundt-cake-for-mothers-day/

Niciun comentariu: