Ingrediente:
5 oua
100 gr zahar vanilat
1 lingura faina
1 lingura pesmet
100 gr nuci macinat
Pt Crema:
400 gr nuci
2 dl lapte
100 gr zahar
1 lingura rom
2 galbenusuri
1 praf sare
zahar vanilat
MDP:
Freci galben. cu zaharul vanilat pana obtii o crema ,adaugi faina,pesmetul fin cernut,nucile trecute prin masina
si la sfarsit albusurile spuma.Se unge forma de tort bine cu unt,se pune aluatul se da 1 ora la copt,la foc potrivit.Rece se taie in doua,se stropesc jumatatile de blat cu un sirop cu rom/lichior,se pune crema la mijloc,se glaseaza.
Pt crema:se oparesc nucile macinate cu lapte indulcit cu zahar,amesteci adaugi putin rom,vanilie si cand s-a mai racorit si galbenusurile.Se freaca bine pana devine spumoasa.
joi, 17 februarie 2011
Tort de nuci
Etichete:
Blat tort,
Condimente,
Desert,
Februarie 2011,
nuci,
sarbatori,
Tort,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu